Csokis-mézes kalács - Gluténmentes recept, amit könnyű követni

Csokis-mézes kalács – Gluténmentes recept, amit könnyű követni

Csokis-mézes kalács – Gluténmentes recept, amit könnyű követni

Ez a gluténmentes kalács olyan finom, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Puha, foszlós, pont olyan édes, ami jól esik az embernek. A méz és a csoki, valamint a többi alapanyag együtt igazán különleges hangulatot varázsol az otthonunkba, miközben sül a sütőben. Ünnepi varázslat az év minden szakában.

Csokis-mézes kalács - Gluténmentes recept, amit könnyű követni

Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű, könnyen követhető ez a recept.

2 bögre Mézes sütemény porkeverék ***gluténmentes***>>ITT

fél bögre tej
2 tojás
fél bögre cukor
fél bögre olvasztott vaj
1 zacskó élesztő
3 evőkanál méz
fél citrom reszelt héja

+ egy marék csoki, apró darabokra törve, vagy reszelve. De lehet tortadarát is használni.

+ 2 evőkanál kakaópor

+ a tetejére tehetsz akár Labeta csokiöntet>>(ITT)is.

 

Az alapanyagokat a csoki és a kakaópor kivételével mindent egy tálba öntünk.

Elektromos keverővel 3-4 percig, közepes fordulaton kavarjuk a tésztát.

Ketté vesszük.

Az egyiket egy sütőpapíros formába helyezzük, a másikhoz pedig hozzákeverjük a kakaóport és a csokit, majd ezt a világos tésztára öntjük.

Egy villával körkörös mozdulatokkal kavarunk párat a tésztán.

Kelesztjük 1 órán át.

Előmelegített sütőben 170 fokon 50 percet sütjük.

5 percig még hagyjuk a formában, majd rácsra helyezve hűtjük.

 

Gluténmentes cupcake – 3 perc munka és már mehet is a sütőbe

 

 

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük