Szezámmagos-mákos kréker - Fenségesen ropogós és finom

Szezámmagos-mákos kréker – Fenségesen ropogós és finom

Szezámmagos-mákos kréker – Fenségesen ropogós és finom.

Gyorsan elkészíthető, egyszerű. GLUTÉNMENTES recept.

 

Szezámmagos-mákos kréker - Fenségesen ropogós és finom

 

Hozzávalók

150 gramm Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT!!!>>>

2 evőkanál szezámmag

1 evőkanál darált mák

35 gramm vaj vagy margarin

35 gramm zsír

35 gramm tejföl (helyettesíthető rizstejszínnel)

35 gramm langyos víz

1 teáskanálnyi Labeta sütőpor>>>ITT!!!>>>

Elkészítés

Igen egyszerű dolgunk van.

Mindent – kivéve a fele szezámmagot)  egy tálba öntünk, kézzel összegyúrunk. Gombócot formázunk a tésztából.

10 percet pihentetjük.

Gm lisztes lapon vékonyra nyújtjuk, vízzel enyhén lekenjük a tetejét, lehet tojássárgájával is.

Megszórjuk a maradék szezámmaggal, enyhén belenyomkodjuk, hogy a tésztába ragadjon.

Kicsit bezsírozott derelyevágóval, vagy késsel tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk és sütőpapíros tepsire helyezzük a krékereket.

180 fokon, előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

 

 

További receptek>>> itt>>>

 

 

Szereted a magazint? Akkor legyél te is a részese!
Kattints a képre és olvasd el a részleteket!

 

 

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük