Vörös bársony muffin -Az egyik legszebb színű édesség receptje
Utolsó frissítés: 2019-04-16
Vörös bársony muffin, gluténmentesen elkészítve, Madame Loulou céllisztből.
Mit adjunk hozzá
Laktózmentes receptnél: 140 g magolaj, 200 g tojás (kb. 3-4 darab)
Normál receptnél: 140 g vaj, 200 g tojás (kb. 3-4 darab)
Vörös bársony torta ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT!!!>>>
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160fokra(légkeveréses) vagy 170fokra. Kenjük ki a formát olajjalvagy vajjal.
(1) Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 140 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 140 g olvasztott vajat (normál recept) és a 200 g tojást (kb. 3-4 darab).
(2) Keverjük kb. 3 percig közepes sebességgel, amíg besűrűsödik és halvány színű lesz.
(3) Öntsük a keveréket a formába.
(4) Süssük kb. 45-50 percig, de végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük. Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.