Zöldborsós csirkeragu gluténmentesen – Végtelenül egyszerű recept.

Zöldborsós csirkeragu recept hozzávalók:
- fél kg csirkemell csíkokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz Bonduelle zöldborsó konzerv
- só pirospaprika
- borsó
- szárított petrezselyemzöld
- csipetnyi kurkuma
- csipetnyi gyömbér
- csipetnyi majoranna
+ én beledobtam egy DM-es gluténmentes leveskockát is – ez elhagyható, én használtam, mert nagyon feldobja az ételek ízét
Recept elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütöm, folyamatosan kavargatva.
Hozzáöntöm a zöldborsót.
Felöntöm egy konzervnyi vízzel és megfűszerezem.
Megkavarom és fél órát közepes lángon főzöm, az elpárolgott folyadékot folyamatosan pótolva.
Közben megfőzöm a gm mini penne tésztát.
Egy nagy!!! lábosba vizet öntök, sót teszek bele és 1 evőkanál olajat. Forralom, majd beleöntöm az 1 tálka tésztát és azonnal megkavarom. 8-9 percig főzöm, majd lehúzom a tűzhelyről, fedőt teszek a lábosra és 3 percet hagyom még a vízben a tésztát.
Ezután leszűröm, hideg vizet öntök rá, ismét leszűröm, majd meglocsolom egy kevés olajjal és megkavarom óvatosan. És kész is a zöldborsós csirkeragu.
Végül nincs más dolgom, mint tálalni. Nagyon finom, szép színes, ízletes, laktató gluténmentes, tejmentes főtt étel.
Próbáljátok ki ti is!
Koronczay Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>