Gyors, egyszerű recept
Egy olyan receptet mutatok be, amely segítségével a gluténmentes zsemle pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető.

A végeredmény egy belül puha, kívül kellemesen ropogós zsemle lesz, ami ráadásul garantáltan gluténmentes, hiszen csak az van benne, amit beletettünk.
Ha pedig kelesztés előtt egyesével lefagyasztod, akkor is tudsz majd friss zsemlét enni, ha nincs időd összeállítani a tésztát, formázgatni.
Facebook oldalunk: FreeMix>>>
Csak előveszed a mélyhűtőből, ráteszed egy sütőpapíros tepsire, 30 percet szobahőmérsékleten hagyod kiengedni, majd sütheted is.
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 kiskanál tojáspótló por
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Az elkészítés sorban a következő:
dagasztás – 10 percig
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
formázás – tetejét lekenni olajjal
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.
Koronczay Edit
Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!
Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu