Fonott kalács Recept
A fonott kalács minden évszakban jó választás. Finom és jól esik reggelire, vacsorára is. Sőt, egy tartalmasabb leves után, akár második fogásként is szuper megoldás. Ehető önmagában, vagy porcukorral meghintve, de még ízletesebb, ha lekvárt kensz rá.

Fonott kalács hozzávalók:
25 dkg Nutri Free Mix per Panel
25 dkg Schar Mix B
3 evőkanál Cornito burgonyapehely
250 ml ebből
negyed csésze olaj
negyed csésze cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 tojássárgája + 1 tojás a tetejére, kenéshez
1 zacskó szárított élesztő
1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Mindent kézi mixerrel összekeverünk és addig dagasztjuk a tésztát, amíg össze nem áll.
Letakarjuk, fél órát pihentetjük.
Kissé átgyúrjuk és 6 cipóra osztjuk.
A cipókból hosszú rudakat sodrunk.
Hármas fonással összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Fél órát hagyjuk kelni.
A tetejét megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
A recept gluténmentes
Jó étvágyat!!!
Miklós Edit
Facebook oldalunk:
Bounty csoki házilag- Végtelenül egyszerű recept