A szilvás morzsasüti sikerének titka a ropogós, illatos tésztarétegben és az alatta megbújó finom, édes szilvák sokaságában rejlik. Ezt a tésztát nem kell sem nyújtani, sem dagasztani. Hihetetlenül gyors és egyszerű az elkészítése.
fotó: Miklós Edit, freemix.hu
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt 20 dkg hideg vaj 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg cukor
A tészta hozzávalóit egy mély tálba öntjük, majd villával alaposan összekeverjük. Morzsold össze. Az a jó, ha darabos marad.
Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, majd a tészta 2/3-át beleszórjuk és villával szépen elsimítjuk, elterítjük.
A megmosott szilvákat félbevágjuk, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Pár percet így pihentetjük. Vágott felükkel felfelé rátesszük a tészta tetejére.
A maradék tésztamorzsát a torta tetejére hintjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben és kb. 25-30 perc alatt ropogósra megsütjük. Rácsra téve hűtjük ki.
Jó évágyat!
Miklós Edit
fotó: Miklós Edit, freemix.hu
A lisztérzékenység majdnem megölte a kisfiamat…>>>>
Nagyon sok ember küzd hasonló problémával, de nem tudja merre, hogyan induljon el, mi is az a lisztérzékenység, laktózérzékenység, sokan nem hallottak még például a fruktózról sem. De legalább ennyien vannak, akik valamilyen ételallergiában szenvednek. Segítség viszont nincs, vagy csak alig…
Mit egyenek? Mit süssenek? Milyen alapanyagok jók? Hogyan lehet így élni? Napi szintű kérdések és problémák, melyek megoldása nagyon fontos. Egy élhetőbb élet a cél. Ételallergiásan is.
Rengetegen megkerestek már kérdésekkel, ezért úgy döntöttem létrehozok egy online magazint, azért, hogy segíthessek a sorstársaknak. A www. freemix.hu oldal így született meg.
Volt 2 blogom is, havonta így 500 ezer olvasó kereste fel az oldalaimat.
A www.freemix.hu oldalra keresek támogatókat, célom, hogy minél több emberhez juthassanak el az információk. Mert sok a beteg. Sok a sorstárs. Sok a kérdés. A honlap üzemeltetése sok pénzbe kerül, ahogy a cikkek írása, a fejlesztés, a minőség is.
Kérlek, ha tudod támogatni az ügyemet, a célomat, a honlapomat, bármekkora összeggel, tedd meg és segíts nekem. Segíts nekünk.
Miklós Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000
Ez a weboldal cookie-kat használ az elemzésekhez, valamint a testreszabott tartalmak és hirdetések megjelenítéséhez. ElfogadomTovább...
Adatvédelem és Cookie kezelés
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.