7 élelmiszer, amit soha nem szabad a fagyasztóba tenni!

7 élelmiszer, amit soha nem szabad a fagyasztóba tenni!

Gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy nagyobb mennyiségű étel, alapanyagot vásárolnak meg és fagyasztóba helyezve nyugodtan dőlnek hátra, hogy ezzel a módszerrel sok pénzt tudtak spórolni.

7 élelmiszer, amit soha nem szabad a fagyasztóba tenni!

Bizonyos ételeket azonban tilos így tárolni! 7 élelmiszer, amit soha nem szabad a fagyasztóba tenni!


1. A magas víztartalmú gyümölcsök (például a dinnye) és zöldségek (mint a zeller, uborka, vagy saláta) nem kerülhetnek a fagyasztóba, mert akkor puha és vizenyős lesz, miután felengedted őket.

2. Krém termékek: tejföl, könnyű tejszín, joghurtok vagy puding. Nagyon rossz és fogyaszthatatlan lesz az állaga.

3. Lágy sajt: Bár a kemény sajtok esetén (mint a cheddar, svájci sajt, parmezán) nem probléma, ha fagyasztóban tároljuk, de a lágy sajtok, valamint a túró, kecskesajt csak frissen jó.

4. Sült ételek: ezek az ételek, ha mélyhűtőbe kerülnek, elvesztik azokat a tulajdonságaikat, amelyek ízletessé teszik.


5. Mártások


 6. Főtt tészta: Csak frissen finom. Ha lefagyasztod és utána kiengeded, már nem lesz olyan finom.


7. Egész tojás: De ha a tojást beleöntöd egy tálba és összekevered a sárgáját és a fehérjét, majd egy jégkockatartóba öntöd, akkor akár több hónap múlva is felhasználhatod.


A fagyasztott ételek sok esetben kitűnő megoldást jelentenek, de nem szabad, hogy a spórolás és az egyszerűség a minőség vagy az egészség rovására menjen, ha úgy döntesz, valamit a mélyhűtőbe teszel.

Miklós Edit

Facebook oldalunk:

FreeMix       >>>

Ez a 3 legkedvesebb csillagjegy

Különleges Angyal horoszkóp – Nézd meg rád ki vigyáz és miért!

Ezek a legtitokzatosabb csillagjegyek

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.