Fonott kalács gyorsan, egyszerűen

A tökéletes fonott kalács receptje

Fonott kalács Recept

A fonott kalács minden évszakban jó választás. Finom és jól esik reggelire, vacsorára is. Sőt, egy tartalmasabb leves után, akár második fogásként is szuper megoldás. Ehető önmagában, vagy porcukorral meghintve, de még ízletesebb, ha lekvárt kensz rá.

Fonott kalács gyorsan, egyszerűen

Fonott kalács hozzávalók:

1 bögre Nutri Free Mix per Pane

1 bögre Schar Mix B

3 evőkanál Cornito burgonyapehely

3/4 bögre langyos tej

negyed bögre olaj

negyed bögre cukor

2 zacskó vaníliás cukor

2 tojássárgája + 1 tojás a tetejére, kenéshez

1 zacskó szárított élesztő

1 citrom reszelt héja

 

Elkészítése:

Mindent kézi mixerrel összekeverünk és addig dagasztjuk a tésztát, amíg össze nem áll.

Letakarjuk, fél órát pihentetjük.

Kissé átgyúrjuk és  6 cipóra osztjuk.

A cipókból hosszú rudakat sodrunk.

Hármas fonással összefonjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Fél órát hagyjuk kelni.

A tetejét megkenjük felvert tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

 

A recept gluténmentes!

Jó étvágyat!!!

Miklós Edit

Facebook oldalunk: FreeMix

 

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük