Reggel tedd ezt és garantáltan frissen, kipihenten indul a napod – 8 tipp

Reggel tedd ezt és garantáltan frissen, kipihenten indul a napod – 8 tipp

Szeretnél minden reggelen kipihenten ébredni, de valamiért nem megy? A napod rendszeresen úgy kezdődik, hogy szinte alig tudsz kikelni az ágyból a fáradtságtól?

Ha a válaszod igen, akkor van egy jó hírünk. Léteznek olyan trükkök, amelyeket ha betartasz, a reggeleid valóban jól fognak indulni.

Növelheted energiádat és éberségedet, ha néhány egyszerű módosítást hajtasz végre a napi rutinodon. Íme 8 szuper tipp, amelynek köszönhetően energikusabbnak érezheted magad, akár már kora reggel is.

  1. Élvezd a reggeli étkezést

Még ha nincs is sok időd reggel, akkor is szánj időt az étkezésre. Ezek legyenek könnyű, egészséges, ugyanakkor tápláló falatok. Ha reggelizel, azzal feltöltöd az energiaraktáradat és máris frissebbnek érzed majd magad.

2. Amint tudsz, kelj fel a lehető leghamarabb

Még akkor is kelj fel, ha kimerült vagy és szeretnél egy kicsit még visszaaludni. Kelj fel, amint felébredsz! Ha nem, akkor sokkal nagyobb fáradtságot és ingerlékenységet fogsz tapasztalni magadon, mintha azonnal felkeltél volna. Ezt tudományosan igazolták, tehát nem vicc!

3. Amint felébredsz, nyújtózkodj egy jó nagyot

Ébredés után nyújts néhány percig. Felpezsdül a vérkeringésed, elképesztően jól esik a testnek, léleknek egyaránt. Ezenkívül endorfin termelését is előidézi ez a néhány nyújtás, ami enyhítheti a feszültséget, megnyugtathat, és optimistábbnak érezheted magad az előtted álló hosszú és nehéz napot illetően.

4. Hallgass zenét

Amint felébredsz, kezdj el vidám zenét hallgatni. Rakd be kedvenc dalaidat, kapcsolj be egy klassz rádióadást. A jó, frissítő zene boldogsággal tölt el és szinte azonnal feldobja a hangulatunkat. Szerintem most sokan közületek szinte azonnal elkezdte dúdolni a kedvenc nótáját, igaz?

5. Tegyél néhány friss virágot az éjjeliszekrényre

Tarts szép virágokat az ágyad mellett. Ha reggel kinyitod a szemedet és felkelés után azonnal megtekinted őket, a látvány boldoggá tehet. Ezt tudományos vizsgálatok támasztják alá.

6. Napfény

Ugye Te is szereted, amikor a felkelő nap sugarai bearanyozzák a világot, az otthonodat, az életedet? Engedd be a napfényt a lakásba, húzd el reggel a függönyt és élvezd a fényt, a napsütést.

7. Ne nézz televíziót

Hagyd abba a hírek hallgatását, amikor reggel felkelsz, hiszen általában a szörnyű, szomorú hírek (baleset, háború, betegség, halál…) rossz hangulatba hoznak. Később a nap folyamán bármikor megnézheted, ha van kedved, de a lényeg, hogy ne rontsd el vele a reggeledet, ha lehet.

8. Este készítsd már össze mindazt, amire reggel szükséged lehet

Ugye milyen bosszantó az, ha a reggeli kapkodásban azt sem tudod hol áll a fejed, mit is kell magaddal vinned, vajon mit hagysz otthon? Kulcs, táska, papírzsepi, iratok, toll és még egy csomó más apróság. Ugye?

Remek megoldás, ha már este előkésztesz mindent és átgondolod mi is kell másnap. Így garantáltan stresszmentesen indul a napod másnap, hiszen semmit sem fogsz otthon hagyni. Szánj rá tehát este 10 percet!

Kihagytunk valamit? Írd meg, Neked mi segít abban, hogy jól induljon a napod!

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

Miklós Edit

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük