Gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy nagyobb mennyiségű élelmiszer-, ételalapanyagot vásárolnak meg és fagyasztóba helyezve nyugodtan dőlnek hátra, hogy ezzel a módszerrel sok pénzt tudtak spórolni.

Bizonyos ételeket azonban tilos így tárolni! 7 élelmiszer, amit soha nem szabad a fagyasztóba tenni!
1. ilyen élelmiszer: A magas víztartalmú gyümölcsök (például a dinnye) és zöldségek (mint a zeller, uborka, vagy saláta) nem kerülhetnek a fagyasztóba, mert akkor puha és vizenyős lesz, miután felengedted őket.
2. Krém termékek: tejföl, könnyű tejszín, joghurtok vagy puding. Nagyon rossz és fogyaszthatatlan lesz az állaga.
3. Lágy sajt: Bár a kemény sajtok esetén (mint a cheddar, svájci sajt, parmezán) nem probléma, ha fagyasztóban tároljuk, de a lágy sajtok, valamint a túró, kecskesajt csak frissen jó.
4. Sült ételek: ezek az ételek, ha mélyhűtőbe kerülnek, elvesztik azokat a tulajdonságaikat, amelyek ízletessé teszik.
5. Mártások
6. Főtt tészta: Csak frissen finom. Ha lefagyasztod és utána kiengeded, már nem lesz olyan finom.
7. Egész tojás: De ha a tojást beleöntöd egy tálba és összekevered a sárgáját és a fehérjét, majd egy jégkockatartóba öntöd, akkor akár több hónap múlva is felhasználhatod.
A fagyasztott ételek sok esetben kitűnő megoldást jelentenek, de nem szabad, hogy a spórolás és az egyszerűség a minőség vagy az egészség rovására menjen, ha úgy döntesz, valamit a mélyhűtőbe teszel.
Miklós Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>