A legegyszerűbb muffin - Így készül, nézd meg a receptet!

A legegyszerűbb muffin – Így készül, nézd meg a receptet!

Gluténmentes muffin készítése lépésről lépésre.

A legegyszerűbb muffin - Így készül, nézd meg a receptet!

Muffin recept

– Szórjuk a gluténmentes lisztkeveréket (pl. Schar Mix B) a tálba és adjuk hozzá a 145 g olajat (laktózmentes recept) vagy a 145 g olvasztott vajat (normál recept) és a 220 g tojást (kb. 4-5 darab). Mehet hozzá 4 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor és 1 zacskó sütőpor.


– Keverjük kb. 5 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halványszínű lesz.


– Öntsük a keveréket a formákba.


– Süssük (170˚C-on vagy 160˚C-on légkeveréssel) kb. 30-35 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük.

Javaslat: süssük simán, vagy tegyük ízletessé csoki darabkákkal vagy áfonya hozzáadásával.

Miklós Edit

Facebook oldalunk: FreeMix  >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük