Kávéfolt eltávolítása gyorsan, egyszerűen - 5 hatékony tipp

Kávéfolt eltávolítása gyorsan, egyszerűen – 5 hatékony tipp

Kövess és oszd meg:

Kávéfolt eltávolítása gyorsan, egyszerűen – 5 hatékony tipp. Nem kell pánikba esni, ha kávézgatás közben véletlenül kilöttyen a kedvenc italod a ruhádra. Ne aggódj, hanem cselekedj. Méghozzá gyorsan. A hangsúly ugyanis ezen van: GYORSAN! Adunk néhány tippet, hogyan lehet a lehető legegyszerűbben megoldani a problémát és a ruhád utána ismét tiszta, foltmentes lesz.

Kávéfolt eltávolítás gyorsan, egyszerűen – 5 hatékony tipp.

1. Hideg víz

Gyorsan áztasd be hideg vízbe a ruhát pár órára. nem kell dörzsölgetni, csak hagyd állni a hideg vízben. Utána mehet a mosásba.

2. Mosószappan

Dörzsöld át mosószappannal a foltot, jó alaposan. Körkörös mozdulatokkal a folt külső szélétől, belefelé haladva. Így tudod megakadályozni azt, hogy a folt még nagyobb legyen. Utána meleg vízzel öblítsd le és mosd ki a ruhát.

3. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna híres arról, hogy rengeteg mindenre lehet használni, nagyon klassz kis alapanyag. Egy csodaszer. Kávéfolt esetén szórd a megnedvesített érintett területre. Hagyd megszáradni egy kicsit. Töröld le száraz ronggyal. Ezután még nem tűnik el teljesen a folt, ám mosás után olyan szép lesz a ruha, mint korábban.

4. Ecet

3 rész ecet+1 rész víz. Ebben az oldatban áztasd 1 éjszakán át a kávéfoltos ruhát, majd mehet a mosógépbe.

5. Babatörlőkendő

Meglepő, de a kávéfolt ellen is igen hasznos az ilyen törlőkendő. Azonnal dörzsöld át a kávéfoltot vele, majd moshatod is ki azonnal.

Tetszett? Osszad meg másokkal is ezeket a tippeket!

Miklós Edit

Facebook oldal: FreeMix>>>

forrás: libelle.be

Kövess és oszd meg:

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük