A felnőttkori pattanások okai

A felnőttkori pattanások okai

Hogyan kezeljük a felnőttkori pattanásokat? Irritáló és fájdalmas, nem csoda, hogy az akné sokat ronthat az  önbizalmadon. Azok, akik életük során pattanásoktól szenvednek, tudják, mennyire frusztráló, ha valaki kéretlen tanácsokkal lát el, hogy mossuk le többször az arcunkat, étkezzünk egészségesebben, vagy hagyjuk a foltokat sminkmentesen – de sajnos ez nem ilyen egyszerű! A felnőttkori pattanások okait érdemes megismerni ahhoz, hogy kezelni tudjuk a problémát.

A valóság az, hogy az akné egy összetett bőrbetegség, amely személyenként változik, és gyakran bőrgyógyász szakorvosi kezelését igényel. A felnőttkori pattanások problémájával mindenképpen foglalkozni kell.

De a jó hír az, hogy manapság a kezelések megfelelő kombinációjával még a súlyos esetek is jelentősen javíthatók.

„Számos tényező járul hozzá a felnőttkori pattanások kialakulásához, de a fő tényező a genetikai hajlam.” – mondja Dr. Stefanie Williams, klinikai bőrgyógyász.

„A nem megfelelő bőrápolás és a hormonális ingadozások (a menstruáció, a tabletta elhagyása és a stressz) fellángolásokat okozhatnak, de csak akkor, ha genetikailag hajlamosak vagyunk rá.”

És ha azon tűnődsz, hogy a bőrödet befolyásoló étrend vajon mítosz-e, akkor erre is megadjuk a választ!

„Az étel befolyásolhatja – magyarázza Williams –, de a legtöbb ember számára nem olyan releváns, mint azt gyakran gondolják. A túl sok cukor vagy a  keményítőtartalmú élelmiszerek súlyosbíthatják a meglévő pattanásokat, de valakinek, aki  genetikailag nem hajlamos rá, annak lehet “bűnös” étrendje  és emellett tiszta bőre.”

Következő cikkünkből azt is megtudhatod, hogyan tudod kezelni a felnőttkori pattanásokat.

Kovács Alexa

Forrás: helathy-magazine.co.uk

Facebook oldal: FreeMix>>>

További érdekes cikkek ebben a rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

https://freemix.hu/category/hirek/eletmod/

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük