Filléres házi savanyúság pár perc alatt. Így készül a gyorsan savanyított lilahagyma.
A hidegebb időszak beköszöntével megéri minél több egészséges élelmiszert, ételt beépíteni a
táplálkozásunkba. Ilyenkor a gyakori megfázásos és légúti betegségekkel szemben a megfelelő
szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával is védekezhetünk.

A hagymafélék például a legjobbak közé tartoznak az őszi-téli zöldségek közül.
- támogatják az immunrendszer működését
- erős gyulladáscsökkentő hatásuk van
- alkalmasak a felsőlégúti problémák kezelésére
Egyszerű és gyors házi savanyúság – savanyított hagyma – recept
Hozzávalók:
2 kisebb lilahagyma
kettő csésze ecet
2 csésze víz
1/3 csésze cukor
2 evőkanál só
Elkészítés:
Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót.
Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 perc).
Majd hagyjuk kicsit kihűlni a sóoldatot.
Ezalatt tegyük egy üvegbe a felszeletelt hagymákat, és végül öntsük rá a kihűlt keveréket.
Az üveget azután zárjuk le, hogy szobahőmérsékletűre hűlt, majd tegyük be a hűtőszekrénybe.
Akkor lesz fogyasztható, ha a hagymák világos rózsaszínűek és puhák lesznek.
Hűtőben így akár 2 hétig is eláll ez az egészséges és finom savanyúság, ami kitűnő húsok mellé, szendvicsekbe, de feldob egy isteni házi készítésű hamburgert is.
„Ha szeretjük a különlegességeket, akkor kombinálhatjuk a hagymafajtákat: a lilahagyma mellé
tehetünk vöröshagymát, fehérhagymát, vagy éppen fokhagymát, de ízlés szerint zöldfűszerekkel is feldobhatjuk a savanyúságunkat.” – mondja Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat dietetikusa
Ha a csípőset szeretjük, akkor kipróbálhatjuk a receptet egy kis chilivel is!
Facebook oldal: FreeMix>>>
Forrás: Európai Friss Csapat
További érdekes cikkek ebben a rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:
https://freemix.hu/category/hirek/eletmod/