Gluténmentes fahéjas csiga készítése

Mennyeien puha fahéjas csiga készítése

Gluténmentes recept.

Gluténmentes fahéjas csiga készítése

Hozzávalók:

2 bögre Madame Loulou
Univerzális liszt ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>

1 bögre tej

2 evőkanál tejföl

fél bögre cukor

1 tojás

fél citrom reszelt héja

1 zacskó szárított élesztő

+ fahéj, cukor

Elkészítés:

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

Rizslisztes lapon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Olvasztott vajjal lekenjük és meghintjük fahéjas cukorral. Feltekerjük, mint egy bejglit, majd szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire helyezzük. Tetejét lekenjük cukros tejjel.

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Végül tehetünk rá cukormázat is, ha szeretnénk. Már ehetjük is a gluténmentes, fantasztikusan puha fahéjas csigát!

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük