A cupcake a muffinok királyának, királynőjének is nevezhető, hiszen a puha tészta egy krémes csodát kap a tetejére.

Megmutatjuk hogyan készül a cupcake kakaós verzióban és miképpen kapja a krémes koronát a tetejére.
Mindezt gluténmentes verzióban, hogy a gluténérzékenyeknek se kelljen lemondaniuk erről a csodálatos édességről.
Az alap egy gluténmentes célliszt, melynek köszönhetően biztosan nem fogod elrontani a cupcake elkészítését.
Cupcake – Kakaó ízű ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT!>>>

Recept
Mit adjunk hozzá
Laktózmentes receptnél
120 g magolaj (napraforgó- vagy kukoricaolaj), 00 g tojás (kb. 3-4 darab)
Normál receptnél
120 g vaj, 200 g tojás (kb. 3-4 darab)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160?C-ra (légkeveréses) vagy 170?C-ra.
Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 120 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 120 g olvasztott vajat (normál recept) és a 200 g tojást (kb. 3-4 darab).
Keverjük kb. 3 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halványszínű lesz.
Öntsük a keveréket a formákba.
Süssük kb. 25-30 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük.
Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Javaslat
Tálaljuk simán, vagy díszítsük Madame Loulou Varázskrém-mel. >>>ITT>>>
