Cupcake - Az igazán különleges, varázslatos muffin, megkoronázva

Cupcake – Az igazán különleges, varázslatos muffin, megkoronázva

A cupcake a muffinok királyának, királynőjének is nevezhető, hiszen a puha tészta egy krémes csodát kap a tetejére.

Cupcake - Az igazán különleges, varázslatos muffin, megkoronázva

Megmutatjuk hogyan készül a cupcake kakaós verzióban és miképpen kapja a krémes koronát a tetejére.

Mindezt gluténmentes verzióban, hogy a gluténérzékenyeknek se kelljen lemondaniuk erről a csodálatos édességről.

Az alap egy gluténmentes célliszt, melynek köszönhetően biztosan nem fogod elrontani a cupcake elkészítését.

Cupcake – Kakaó ízű ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT!>>>

Recept

Mit adjunk hozzá

Laktózmentes receptnél

120 g magolaj (napraforgó- vagy kukoricaolaj), 00 g tojás (kb. 3-4 darab)

Normál receptnél

120 g vaj, 200 g tojás (kb. 3-4 darab)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160?C-ra (légkeveréses) vagy 170?C-ra.

Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 120 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 120 g olvasztott vajat (normál recept) és a 200 g tojást (kb. 3-4 darab).

Keverjük kb. 3 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halványszínű lesz.

Öntsük a keveréket a formákba.

Süssük kb. 25-30 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük.

Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Javaslat

Tálaljuk simán, vagy díszítsük Madame Loulou Varázskrém-mel.  >>>ITT>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük