Bio, teljes kiőrlésű gluténmentes kenyér receptje - Szuper egyszerű

Bio, teljes kiőrlésű gluténmentes kenyér receptje – Szuper egyszerű

Utolsó frissítés: 2019-04-08

Bio, teljes kiőrlésű kenyér készítése sem nehéz, akkor sem, ha gluténmentes is!

Bio, teljes kiőrlésű gluténmentes kenyér receptje - Szuper egyszerű

Hozzávalók

250 ml meleg víz

18 g friss élesztő (6 g porélesztő)

6 g extra szűz olívaolaj

BIO Teljes kiörlésű kenyér ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT>>>

Elkészítés

(1) A porkeverékhez adjuk a 250 ml meleg vizet, a 18 g friss élesztőt (vagy a 6 g szárítottat) és a 6 g extraszűz olívaolajat.

(2) Keverjük 5 percig elektromos keverővel. (3) Zsírozzuk be a kezünket és helyezzük át a tésztát egy olajozott tálba. Hagyjuk duplájára kelni.

(4) Szórjuk meg rizsliszttel a nyújtódeszkát, öntsük rá a megkelt tésztát és gyúrjuk át, majd adagoljuk. Tegyük a cipókat sütőpapírral bélelt, vagy rizsliszttel megszórt tepsire és hagyjuk újra megkelni.

(5) Helyezzük előmelegített sütőbe 190 ?C-ra vagy 180 ?C-ra (légkeveréses). Süssük kb. 25-30 percig, amíg megbarnulnak.

További gluténmentes receptek itt>>>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük