Bio, teljes kiőrlésű kenyér készítése sem nehéz, akkor sem, ha gluténmentes is!
Hozzávalók
250 ml meleg víz
18 g friss élesztő (6 g porélesztő)
6 g extra szűz olívaolaj
BIO Teljes kiörlésű kenyér ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT>>>
Elkészítés
(1) A porkeverékhez adjuk a 250 ml meleg vizet, a 18 g friss élesztőt (vagy a 6 g szárítottat) és a 6 g extraszűz olívaolajat.
(2) Keverjük 5 percig elektromos keverővel. (3) Zsírozzuk be a kezünket és helyezzük át a tésztát egy olajozott tálba. Hagyjuk duplájára kelni.
(4) Szórjuk meg rizsliszttel a nyújtódeszkát, öntsük rá a megkelt tésztát és gyúrjuk át, majd adagoljuk. Tegyük a cipókat sütőpapírral bélelt, vagy rizsliszttel megszórt tepsire és hagyjuk újra megkelni.
(5) Helyezzük előmelegített sütőbe 190 ?C-ra vagy 180 ?C-ra (légkeveréses). Süssük kb. 25-30 percig, amíg megbarnulnak.
További gluténmentes receptek itt>>>>