Cappuccino ízű gluténmentes sütemény. Recept.
Hozzávalók:
Laktózmentes receptnél:
120 g magolaj (napraforgó- vagy kukoricaolaj),
200 g tojás (kb. 3-4 darab)
Normál receptnél:
120 g vaj,
200 g tojás (kb. 3-4 darab)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160?C-ra (légkeveréses) vagy 170 C-ra.
Kenjük ki a formát olajjal vagy vajjal.
Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 120 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 120 g olvasztott vajat (normál recept) és a 200 g tojást (kb. 3-4 darab).
Keverjük kb. 3 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halványszínű lesz.
Öntsük a keveréket a formába.
Süssük kb. 50 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük. Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Tipp: