Utolsó frissítés: 2024-09-30
Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették. Olvasói levél.

„Puha, foszlós kalács receptet szeretnék megosztani az emberekkel. Ez több, mint egy recept, ez a múltam egy része. Soha nem fogom elfelejteni, amikor a mama sütötte vasárnaponként. Belengte a konyhát a finom illat, az asztalnál ültünk közben, beszélgettünk, segítettünk. Igazi családi program volt. Azóta is hagyomány, hogy vasárnap ez a kalács a menü része. Most már én vagyok a nagymama, de továbbadtam ezt a csodálatos szokást a lányomnak, a fiamnak is és most már az unokáim is részesei a hagyománynak. Az én drága nagymamám emléke pedig így örökké élni fog. Ha elkészítek ti is látni fogjátok: ez jobb, mint a bolti! Ez több annál. Köszönöm, ha megoszthatom a nagyvilággal ezt a receptet. Sziasztok! Jelige: Mama”
- Láthatatlan kórokozók a szállodai levegőben – így védd magad!
- Kos, Bak, Rák – Novemberben fordul sorsuk, és nem lesz visszaút
- Albérletben élsz? Ezért érzed magad rosszul
- A tél mindent megváltoztat: 2 csillagjegyre rázúdul a boldogság
- Miért érdemes ledfalat használni? 8 érdekesség, amit a legtöbben nem ismernek
Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették
Hozzávalók:
275 gramm liszt
100 gramm cukor
3 tojás
50 ml olaj
olvasztott vaj 50 ml
200 ml tej
1 zacskó sütőpor

Elkészítés:
Az alapanyagokat elektromos keverővel 5-6 percig kavarjuk, közepes fordulatszámon.
Sima tésztát kell kapnunk.
Tegyük formába a tésztát.
Süssük 170 fokon – előmelegített sütőben – 50 percig.
Facebook oldal: FreeMix>>>
Kép: stock kép, pixabay

