Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették

Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették

Utolsó frissítés: 2024-09-30

Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették. Olvasói levél.

Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették

„Puha, foszlós kalács receptet szeretnék megosztani az emberekkel. Ez több, mint egy recept, ez a múltam egy része. Soha nem fogom elfelejteni, amikor a mama sütötte vasárnaponként. Belengte a konyhát a finom illat, az asztalnál ültünk közben, beszélgettünk, segítettünk. Igazi családi program volt. Azóta is hagyomány, hogy vasárnap ez a kalács a menü része. Most már én vagyok a nagymama, de továbbadtam ezt a csodálatos szokást a lányomnak, a fiamnak is és most már az unokáim is részesei a hagyománynak. Az én drága nagymamám emléke pedig így örökké élni fog. Ha elkészítek ti is látni fogjátok: ez jobb, mint a bolti! Ez több annál. Köszönöm, ha megoszthatom a nagyvilággal ezt a receptet. Sziasztok! Jelige: Mama”

Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették

Hozzávalók:

275 gramm  liszt
100 gramm cukor
3 tojás
50 ml olaj

olvasztott vaj 50 ml
200 ml tej
1 zacskó sütőpor

Puha, foszlós kalács, ahogy a nagymamáink készítették

Elkészítés:


Az alapanyagokat elektromos keverővel 5-6 percig kavarjuk, közepes fordulatszámon.
Sima tésztát kell kapnunk.
Tegyük formába a tésztát.
Süssük 170 fokon – előmelegített sütőben – 50 percig.

Facebook oldal: FreeMix>>>

Kép: stock kép, pixabay

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük