Csokis-mézes kalács – Gluténmentes recept, amit könnyű követni
Ez a gluténmentes kalács olyan finom, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni.
Puha, foszlós, pont olyan édes, ami jól esik az embernek. A méz és a csoki, valamint a többi alapanyag együtt igazán különleges hangulatot varázsol az otthonunkba, miközben sül a sütőben. Ünnepi varázslat az év minden szakában.
Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű, könnyen követhető ez a recept.
✅2 bögre Mézes sütemény porkeverék ***gluténmentes***>>ITT
✅fél bögre tej
✅2 tojás
✅fél bögre cukor
✅fél bögre olvasztott vaj
✅1 zacskó élesztő
✅3 evőkanál méz
✅fél citrom reszelt héja
+ egy marék csoki, apró darabokra törve, vagy reszelve. De lehet tortadarát is használni.
+ 2 evőkanál kakaópor
+ a tetejére tehetsz akár Labeta csokiöntet>>(ITT)is.
Az alapanyagokat a csoki és a kakaópor kivételével mindent egy tálba öntünk.
Elektromos keverővel 3-4 percig, közepes fordulaton kavarjuk a tésztát.
Ketté vesszük.
Az egyiket egy sütőpapíros formába helyezzük, a másikhoz pedig hozzákeverjük a kakaóport és a csokit, majd ezt a világos tésztára öntjük.
Egy villával körkörös mozdulatokkal kavarunk párat a tésztán.
Kelesztjük 1 órán át.
Előmelegített sütőben 170 fokon 50 percet sütjük.
5 percig még hagyjuk a formában, majd rácsra helyezve hűtjük.
Gluténmentes cupcake – 3 perc munka és már mehet is a sütőbe