Karácsonyi sütemény - illatos, édes, gluténmentes

Karácsonyi diós-narancsos sütemény – illatos, édes, gluténmentes

Utolsó frissítés: 2018-12-03

Karácsonyi sütemény – illatos, édes, gluténmentes

Egyszerű receptből ünnepi finomság.

Karácsonyi sütemény - illatos, édes, gluténmentes

 

Hozzàvalók:

1 tojàs

160 gramm olvasztott vaj

fél narancs kifacsart leve

fél doboz tejföl

egy marék dió reszelve

1 zacskó sütőpor


1 zacskó Madame Loulou gyömbéres keksz gluténmentes lisztkeverék>>>ITT!!!

Elkészítés
Melegítsük elő 150 fokra a sütőt.
Tegyük egy tàlba a lisztkeveréket, olvasztott vajat.
Keverjük 2 percig, amíg a tészta morzsaszerűvé vàlik.
Adjuk hozzà a tojàst, reszelt diót, a narancslét.
Kavarjuk a tésztàt alaposan össze, majd nyújtsuk kívànt vastagsàgúra és szaggassuk ki.
20-25 percig süssük 150 fokon.

 

Díszíthetjük Madame Loulou cukormàzzal. (lásd itt)

Érdemes kipróbàlni, nagyon egyszerű az elkészítése,a keksz pedig varàzslatosan finom.

 

Még több gluténmentes recept itt!

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük