Gluténmentes kenyér készítése - Puha belső, ropogós héj

Gluténmentes kenyér készítése – Puha belső, ropogós héj

Utolsó frissítés: 2022-10-31

Gluténmentes kenyér készítése – Puha belső, ropogós héj.

Egyszerű recept, így készül a gluténmentes kenyér!

Gluténmentes kenyér készítése - Puha belső, ropogós héj

Hozzávalók:

4 bögre Schar Mix B

1, 5 zacskó szàrított élesztő
4 evőkanàl burgonyapehely
4 evőkanàl olaj
só ízlés szerint
2 bögre langyos víz

https://freemix.hu/2022/08/11/szabalyok-a-glutenmentes-dietaban-segitseg-a-mindennapokhoz/

Kézi mixerrel dagasztjuk 10 percig.
Letakarva kelesztjük 50 percet.
Àtgyúrjuk olajos kézzel, kenyeret formàzunk.
Sütőpapíros jénai tàlba tesszük.
Kelesztjük 30 percet.

Facebook oldal: FreeMix>>>

A jénai tetejét hideg vízzel bespricceljük, a tészta tetejét is àtkenjük hideg vízzel.
Majd pedig 220 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük, levesszük a tetejét és 30 percet 180 fokon sütjük.
Rácsra tesszük, hideg vízzel àtkenjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.
Szuper ropogós kérge lesz és csodàlatos íze.

Miklós Edit

Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük