Könnyű, puha gluténmentes muffin, csokicseppekkel megbolondítva

Könnyű, puha gluténmentes muffin, csokicseppekkel megbolondítva

Utolsó frissítés: 2023-01-12

Könnyű, puha gluténmentes muffin, csokicseppekkel megbolondítva.

Egyszerű muffin recept.

Könnyű, puha gluténmentes muffin, csokicseppekkel megbolondítva

Hozzávalók:

180 g  Schar Mix B

100 g cukor

20 g  csokicsepp

1,5 teáskanál sütőpor

2 tojás

70 ml vaj

150 ml tej

Szezámmagos-mákos kréker – Ropogós és finom

Elkészítés:

Egy tálban alaposan keverjük össze a  lisztet, a cukrot és a sütőport.

Mehet hozzá a többi alapanyag is.

Kézi mixerrel 3 percig kavarjuk.

A muffin formákba a tészta kb. 2/3-át tegyük és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20 percig süssük.

Kelt tésztákhoz alaprecept – gluténmentes

Tippek

• Töltsd meg a muffin formákat tésztával 1/3-ig, majd tegyél egy kanál lekvárt a tésztára, végül tegyél rá ismét tésztát.

• Hozzáadhatunk a tésztához őrölt diót, mákot is.

https://freemix.hu/2022/12/12/glutenerzekenyseg-7-tunet/

További receptek ITT>>>!!!

Miklós Edit

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük