Barna kenyér – Egyszerű recept, amihez csak 3 alapanyag kell.
Ehhez a gluténmentes barna kenyér recepthez mindössze 3 alapanyagra lesz szükség és már készülhet is a finom, fantasztikusan puha, illatos, barna kenyér.
Recept:
Barnakenyér porkeverék ***gluténmentes***
akciós 70 %
10 gramm szárított élesztő
450 ml langyos víz
Elkészítés:
Adjuk a lisztkeverékhez az élesztőt, a vizet, majd elektromos keverővel kavarjuk alaposan össze, 10 percet szánjunk rá.
Tegyük kenyérsütő formába.
Itt, ha szeretnénk meghinthetjük különböző magokkal, amelyeket finoman az ujjunkkal belenyomkodunk a tésztába.
Langyos helyen kelesszük 1 órát, de azt sem baj, ha 75 percet.
Végül előmelegített sütőben süssük 60 percig, 180 fokon.
A lisztérzékenység majdnem megölte a kisfiamat…>>>
Szabályok a gluténmentes diétában – Segítség a mindennapokhoz>>>