Vaníliás batyu – gyorsan, egyszerűen, gluténmentesen.
Recept!
Hozzávalók
✔️2 bögre Labeta Univerzális liszt porkeverék >>> ITT!!! >>>
✔️1 zacskó szárított élesztő
✔️1 tojás
✔️2 evőkanál vaj
✔️1 evőkanál zsír
✔️5 evőkanál cukor
✔️3/4 bögre langyos tej
✔️1 zacskó vaníliás cukor
➕ pudingpor >>> ITT!!! >>
Elkészítés
Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.
Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
Rizslisztes lapon vékonyra nyújtod, négyzeteket vágsz.
Elkészíted a pudingot, ha kihűlt, a négyzetekre helyezel 1-1 evőkanál pudingot. A szembelévő sarkokat középen összecsíped.
Sütőpapíros tepsire helyezed.
Keleszted fél órát.
Tetejét lekened felvert tojással.
️Előmelegített sütőben sütöd. 180 fokon 30 percet kell sütni.
Forrás: Labeta Magyarország>>>
Puha, foszlós házi kalács: gluténmentes recept – Jobb, mint a bolti!
https://freemix.hu/2018/12/30/11-dolog-ami-jo-a-glutenmentes-dietaban-eletben/