Csokis kifli, gluténmentes

Puha, édes kifli csokicseppekkel gazdagítva

Utolsó frissítés: 2019-02-22

Recept

Csokis kifli, gluténmentes
Kép: www.allergiamentesen.hu

Hozzávalók⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

2 bögre Madame Loulou Univerzális liszt ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT>>>

1 bögre langyos tej

2 evőkanál zsír

negyed bögre cukor

1 zacskó szárított élesztő

1 tojássárgája

egy marék csokicsepp

Elkészítés⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát. A csokicseppeket csak a dagasztás végén dobd bele a tésztába és ekkor kézzel gyúrd át néhányszor.


⏩Kicsit bezsírozod a tenyeredet, lecsípsz egy darabot a tésztából, majd kiflit, bagettet formázol és sütőpapíros tepsire helyezed.


⏩Keleszted langyos helyen 1 órát.


⏩Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütöd.


⏩Rácsra helyezed és hagyod kihűlni.


Univerzális liszt ***#gluténmentes porkeverék***>>>ITT>>>

Forrás: Madame Loulou Facebook oldala

Kattints a képre és olvasd el a részleteket!

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük