Gluténmentes fonott kalács - Elronthatatlan recept, csodálatos íz

Gluténmentes fonott kalács – Elronthatatlan recept, csodálatos íz

Utolsó frissítés: 2019-07-21

Gluténmentes fonott kalács – Elronthatatlan recept, csodálatos íz.

Gluténmentes fonott kalács - Elronthatatlan recept, csodálatos íz

Hozzávalók:

2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>

1 bögre langyos víz

3 evőkanál burgonyapehely

2 evőkanál zsír

Még több gluténmentes recept ITT>>>!

Elkészítés:

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy-egy darabot a tésztából, amiből rudakat formázunk.

Hármas vagy kettes fonással összefonjuk.

Sütőpapíros tepsire helyezzük a kalácsokat.

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

Teteje lekenhető tojássárgájával és meghinthető magokkal is. (opcionális, kihagyható)

Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük