Puha, édes, tökéletes házi kuglóf - Gluténmentesen

Puha, édes, tökéletes házi kuglóf – Gluténmentesen

A kuglóf olyan desszert, amit feltétlenül ki kell próbálnod. Ha egyszer megteszed, onnan kezdve csakis a házi készítésű verzióért fogsz rajongani.

Puha, édes, tökéletes házi kuglóf  - Gluténmentesen

Mutatunk egy végtelenül egyszerű gluténmentes receptet!

A kuglóf elkészítéséhez szükséges alapanyagok:

✔️275 g Labeta univerzális lisztkeverék ✔️165 g cukor✔️3 tojás✔️100 ml olaj✔️200 ml tej✔️1 Labeta sütőpor

➖Öntsük a lisztkeveréket, a cukrot és a sütőport egy tálba, és keverjük össze. Add hozzá az olajat, a langyos tejet és a tojást.

➖Kézi mixerrel keverjük 3-4 percig a kuglóf tésztát.

➖Egy olajozott és rizsliszttel meghintett formába, vagy szilikon formába öntjük a tésztát.

➖Előmelegített sütőben 160-170 ° C-on körülbelül 45-50 percig sütjük.

➖ 5 percet hagyjuk a formában, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Tipp↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️
Szeretnél inkább márványkuglófot készíteni? Keverj 1 evőkanál kakaóport a tészta 1/3-ához. Öntsd a formába először a világos tésztát, majd óvatosan a sötét, kakaós tésztát.

A Labeta alapanyagokat itt tudod megrendelni és már készülhet is a finomság:

Univerzális liszt porkeverék ***gluténmentes***
http://allergiamentesen.hu/labeta-gm-termekek-154/koret-kiegeszito-termek-162/univerzalis-liszt-porkeverek-glutenmentes

Sütőpor
http://allergiamentesen.hu/labeta-gm-termekek-154/koret-kiegeszito-termek-162/sutopor-glutenmentes

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük