Puha, édes, tökéletes házi kuglóf – Gluténmentesen
Utolsó frissítés: 2019-10-22
A kuglóf olyan desszert, amit feltétlenül ki kell próbálnod. Ha egyszer megteszed, onnan kezdve csakis a házi készítésű verzióért fogsz rajongani.
Mutatunk egy végtelenül egyszerű gluténmentes receptet!
A kuglóf elkészítéséhez szükséges alapanyagok:
✔️275 g Labeta univerzális lisztkeverék ✔️165 g cukor✔️3 tojás✔️100 ml olaj✔️200 ml tej✔️1 Labeta sütőpor
➖Öntsük a lisztkeveréket, a cukrot és a sütőport egy tálba, és keverjük össze. Add hozzá az olajat, a langyos tejet és a tojást.
➖Kézi mixerrel keverjük 3-4 percig a kuglóf tésztát.
➖Egy olajozott és rizsliszttel meghintett formába, vagy szilikon formába öntjük a tésztát.
➖Előmelegített sütőben 160-170 ° C-on körülbelül 45-50 percig sütjük.
➖ 5 percet hagyjuk a formában, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Tipp↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️ Szeretnél inkább márványkuglófot készíteni? Keverj 1 evőkanál kakaóport a tészta 1/3-ához. Öntsd a formába először a világos tésztát, majd óvatosan a sötét, kakaós tésztát.
A Labeta alapanyagokat itt tudod megrendelni és már készülhet is a finomság:
Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.