Fenséges gluténmentes almás pite Labeta céllisztből

Fenséges gluténmentes almás pite Labeta céllisztből

Utolsó frissítés: 2019-11-04

Fenséges gluténmentes almás pite Labeta céllisztből.

Fenséges gluténmentes almás pite Labeta céllisztből

A hideg, esős, borongós időben jól esik az embernek az illatos, édes kényeztetés, például egy fenségesen jó almás pite formájában.
A „bekuckózós” délutánok, esték egyik legszuperebb kelléke, ráadásul egészen könnyen elkészíthető.

Recept

Hozzávalók:

✅250 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***
http://www.allergiamentesen.hu/labeta-gm-termekek-154/koret-kiegeszito-termek-162/univerzalis-liszt-porkeverek-glutenmentes

✅1 teáskanál #Labeta sütőpor
http://www.allergiamentesen.hu/labeta-gm-termekek-154/koret-kiegeszito-termek-162/sutopor-glutenmentes
✅75 g cukor
✅100 g vaj
✅1 tojás
✅3 evőkanál víz

Töltelék:
✅Fahéj cukor reszelt alma

1️⃣ Az alapanyagokból kézzel tésztát készítünk, amelyet 1 órára a hűtőbe teszünk.

2️⃣ Ezután a tészta felét átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk rizslisztes lapon, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába helyezzük.

3️⃣ Erre mehet a töltelék.

4️⃣ A tészta másik felét vékonyra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és az almás töltelékre helyezzük.

5️⃣ Kenjük le felvert tojással.

6️⃣ 170 fokon, előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük