Ezért érdemes Portugáliába utaznod – tippek és ötletek

Sokan álmodoznak egy külföldi utazásról, ám mégsem mernek nekivágni. Túl messze van, túl idegen minden, túlságosan elveszettek lennének és túlságosan ismeretlen helyre csöppennének. De az álmokról nem kell lemondani, ha utazásról van szó, akkor sem. Létezik megoldás!

Ha téged például Portugália vonz, a maga szépségével és szeretnéd felfedezni egy páratlanul izgalmas, ugyanakkor biztonságos, idegeskedés és kapkodás nélküli utazás keretében, akkor van segítség: létezik ugyanis egy segítő kéz, aki elkísér téged az utadon és segít mindenben. 

Ő a Magyar Idegenvezető és utaskísérő – Portugália, azaz Duncsák Krisztina, aki páratlan élményt nyújt neked és úgy ismerheted meg Portugáliát, olyan oldaláról, ahogy egyedül sosem ment volna.

A különleges utazás során nem fogod magad idegennek érezni. Krisztina tudásával, lenyűgöző személyiségével ez az utazás igazi kaland és élmény lesz. Mindezt ráadásul magyar nyelven élheted át. Vele beszélgettem a különleges hivatásáról, ami egyben a hobbija is. 

Mi vezetett el téged ehhez a hivatáshoz, a jelenedhez?

Nem vagyok egy tipikus alkalmazott típus, így mindig kerestem önmagamat és a lehetőségeket.   Így jött az ötlet , hogy hátha érdekelné a magyarokat milyen is az élet Portugáliában, magyar szemmel. Ez bebizonyosodott, természetesen a háttér munka is megvolt hozzá, engedéllyel rendelkező idegenvezető vagyok, de a fő célom, hogy több legyek egy idegenvezetőnél. Utaskísérő is vagyok, azaz a vendégeimet kísérem, segítem az utazásuk alatt. 

Miért pont Portugália?

Édesanyám 18 éve itt él, nem voltam abban biztos, hogy maradok amikor kijöttem a férjemmel… De végül maradtunk és nem bántuk meg.  Ami csalogató számomra a sok napfény, az emberek , a gasztronómia, az óceán, a lassúság…  Igen, amikor nem rohansz és van időd élni.

Mi volt  a legnehezebb a kezdetekkor?

A  nyelvtanulás talán, de szerintem ezen mindenki végigmegy. A második a bürokrácia, mivel a portugálok eléggé le vannak lassulva, így az ügyintézés is.

 
Mi volt a legszebb élményed eddig a munkád során?

Talán furcsa lesz a válaszom, de én az év 365 napjában gyönyörű helyeken járok és  érdekes emberekkel találkozom, erre emiatt nehéz válaszolni… De ha egyet kellene megválaszolnom, akkor az 5.000 méteres ejtőernyős tandem ugrásomra büszke vagyok /többet nem szeretnék ugrani/, viszont ez maradandó volt amit a vendégeimnek köszönhetek.

 Mi a kedvenc helyed Portugáliában és miért?

Obidos, a kis középkori város nem tud nem elvarázsolni /nem hiába UNESCO világörökség része/. Ezt a várost látni kell és nem mesélni róla, igazi ékszerdoboz.

Nazaré, ahol még ma is él a hagyomány, az idősebb asszonyok  több alsószoknyás viseletben járnak le-fel a városban, a halász asszonyok  halat árulnak a parton, ahol azt szárítják uraik. Nem utolsósorban a nazaréi hullámok híresek a szörfösök körében, amit főleg télen lehet megcsodálni…. Akár 30 méteres hullámokról is beszélhetünk!

Mit jelent számodra ez a munka?

Ez hobbi, nem “munka”, mert csak így lehet jól csinálni ezt az egészet, ha ezzel élsz 24 órában, minden egyes nap. 

Mesélj kérlek hogyan is működik a gyakorlatban ez az idegenvezetés, kezdve onnan, hogy megkeres téged egy magyar, hogy segíts neki!

Képzeljük el, hogy eldöntöttük  idén vagy jövőre Portugália lesz az úti cél. Többféleképpen találnak meg engem, például: 

  • ajánláson keresztül az ismerősöktől
  • interneten rákeresnek, hogy magyar idegenvezetés Portugália/Portugáliában 
  • keresés közben/tervezés közben az interneten beleolvasnak cikkekbe, akár ez a cikk lehet a következő, amiben rám találnak. 

Mi  a legizgalmasabb a hivatásodban?

A kommunikáció, hogy megtaláljam az adott vendég rezgését, érdeklődését, hogy a legjobbat tudjam nyújtani. Ez egyfajta kihívás számomra, mondjuk olyan, mint egy játék… Szeretem boldoggá tenni az embereket, cserébe én “feltöltődést” kapok.

Visszatérő vendégekkel

Miben tudsz segíteni az idegenvezetés során?

A programokban. Több programajánlatunk is van, legyen az félnapos, egész napos, családnak szóló, vagy baráti társaságnak, de szuper gyerekes programok is vannak. 

Évora

Illetve az esküvőszervezés egyre jobban erősödik. Ez az Álomesküvő Portugáliában projektünk.

Részletek itt>>>

Illetve kiadunk egy kis garzont Lisszabonban, ami 2 főnek tökéletes, és az Azori szigeteken 2  magyar szállással bővültünk.

Üzenj kérlek az olvasóknak, miért érdemes téged felkeresni, ha Portugáliába terveznek utazást!

Többféleképpen is segíthetek. Például programokkal. Ezzel a vendég teljesen rám bízza magát és csak követnie  kell az áramlatot,  azaz engem. Ilyenkor nincs térkép a kézben, sem útvonal, sem GPS és nincs veszekedés, meg izgulás. A vendégnek el kell engednie magát, mint a moziban és évezni a Portugáliáról szóló filmet élőben  Ehhez ajánlom az oldalamat http://portugalhu.com/  ahol programok között válogathat egész Portugáliában, a szigeteken is /Azori-szigetek, São Miguel, Madeira/.

De ha mégse ez lenne a cél, akkor a Facebook oldalamon https://www.facebook.com/portugalhu/ sok hasznos infóval is rendelkezem, érdemes megnézni, átböngészni. 

A csoportomon belül pedig az utazóktól is lehet kérdezni:  https://www.facebook.com/groups/magyarutaskisero/.

Véleményeket a Facebook oldalunkon a vélemény mezőnyben olvashatsz vagy a Tripadvisor oldalunkon: https://www.tripadvisor.co.hu/Attraction_Review-g189158-d13554934-Reviews-Portugal_Tour_Guide-Lisbon_Lisbon_District_Central_Portugal.html 

Igazi élményben lehet tehát részed, ha nem egyedül, hanem Krisztina segítségével vágsz bele Portugália csodáinak felfedezésébe!

Olyan helyekre juthatsz el könnyen, gyorsan és biztonságosan, ahova egyedül nem biztos, hogy sikerülne.

Tökéletes útitársad, vezetőd lehet Krisztina, azaz a Magyar Idegenvezető és utaskísérő – Portugália.

Keresd Őt bátran!

Koronczay Edit

Fotó: Duncsák Krisztina képei 

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük