Pizzás mini buci- gluténmentes recept

Pizzás mini buci- gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2020-10-22

Azok a legjobb gluténmentes ételek, amelyeket szuper gyorsan és a lehető legegyszerűbb módon tudunk elkészíteni. Ha van egy remek recepted, akkor azt ezer meg ezer módon tudjuk variálni.

Ha nincs időd, sem kedved gyúrogatni és formázni a kelt tésztát, akkor egy szilikon forma segítségével mennyei finomságot tudsz varázsolni az asztalra.

Pizzás mini buci- gluténmentes recept
Pizzás mini buci- gluténmentes recept

Ezt az alapreceptet használtam: 

https://freemix.hu/2020/10/04/glutenmentes-alaprecept-kelt-tezstakhoz/

Érdemes játszani a gluténmentes lisztekkel, az arányok betartása mellett. Az alaprecept fantasztikusan működik ebben a formában is.

Pizzás mini buci – Elkészítés:

A tészta nem lesz gyúrható, hanem kissé lágy. Ne ijedj meg, ez pont így jó!

Ha kikeverted a tésztát – kézi mixer dagasztó spirálját használtam ehhez – akkor két vizes kanál segítségével szilikon muffin formába kanalazom a tésztát. A forma kb. az 1/3-ig lesz teli.

Teszek rá sűrített paradicsomot, sonkát, reszelt növényi sajtot, kis hagymát, kis kukoricát.

Mehet rá a tészta, ismét vizes kanál segítségével. A forma kb. 3/4-ig lesz teli.

A tetejét lekenem ketchuppal, megszórom reszelt növényi sajttal.

Kelesztem kb. 1 órát langyos helyen.

Előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm kb. 30 percet.

Koronczay Edit

https://freemix.blog.hu/2019/03/05/glutenmentes_gnocchi_recept

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük