Hamis palacsinta – Olyan, mint az igazi

Hamis palacsinta – nem ragad, nem tapad, nem ég oda

Gluténmentes, tejmentes, fruktózmentes palacsinta recept

Hamis palacsinta – nem ragad, nem tapad, nem ég oda
Hamis palacsinta – nem ragad, nem tapad, nem ég oda

Hozzávalók:

4 tojás

fél bögre (100 ml) AnnaPanni kenyérliszt

fél bögre (100 ml) Emese kenyérpor

4 evőkanál fruktózmentes és gm, tm rizsszirup

2 evőkanál szőlőcukor

1 evőkanál Cornito burgonyapehely

1/2 evőkanál olaj

csipetnyi Budafoki szárított élesztő

3 evőkanál langyos víz

Töltelék.: fahéj és szőlőcukor, kis rizssziruppal meglocsolva

Elkészítés:

Egy villa segítségével alaposan kikeverjük a tésztát. Olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.

Egy palacsintasütőt kikenek olajjal, bekapcsolom a  tűzhelyet, közepes lángra teszem és ráteszem a palacsintasütőt.

Mikor jól átmelegedett, leveszem és a villa segítségével belecsurgatok a palacsintasütőbe, a közepére tésztát és gyorsan a villa segítségével szépen szétterítem, a szélei felé. Így lesz kör alakú.

Fontos, hogy csak ezután teszem a tűzhelyre vissza.

Közepes lángon kisütöm az egyik felét – nagyon hamar megvan – majd megfordítom, egy keverőlapát segítségével. A szélénél kicsit meglazítom és ekkor simán alá tudok nyúlni a keverőlapát segítségével és könnyedén meg tudom fordítani.

A másik oldalát is kisütöm – ez is hamar megvan – és a lényeg: AZONNAL ráteszem a fahéjat, szőlőcukrot, rizsszirupot és feltekerem.

Ha ez kész, utána sütöm a következőt, ugyanígy.

Tehát süt, töltelék rá, teker. Süt, töltelék rá,  teker.

Koronczay Edit

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük