Kigyulladt egy koronavírusos betegeket kezelő kórház, négy páciens meghalt

Kigyulladt egy koronavírusos betegeket kezelő kórház, négy páciens meghalt

 Kigyulladt egy koronavírusos betegeket kezelő kórház, négy páciens meghalt.

 Kigyulladt a bukaresti Matei Bals járványkórház koronavírus osztályának egyik kórterme péntek hajnalban, a román hatóságok közlése szerint a tűzben életét vesztette négy beteg.

    Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, hogy román idő szerint hajnali ötkor jelezték a tüzet, amelyet a reggeli órákra sikerült eloltani. A hatóságok a helyszínen megtalálták három beteg maradványait, egy negyediket sikertelenül próbáltak újraéleszteni. További 120 pácienst más kórházakban helyeztek el.

 Kigyulladt egy koronavírusos betegeket kezelő kórház, négy páciens meghalt
Kigyulladt egy koronavírusos betegeket kezelő kórház, négy páciens meghalt


    Az államtitkár szerint a négy elhunyt személyen kívül más nem szenvedett égési sérülést. A koronavírus-osztályon kezelt betegek 98 százaléka lélegeztető géphez volt csatlakoztatva.

Facebook oldal:FreeMix>>>


    A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy mi okozhatta a tüzet, a tűzoltók még vizsgálják a helyszínt. A bukaresti Matei Bals járványkórház 1953-ban épült, azóta többször korszerűsítették. A bukaresti törvényszéki ügyészség hivatalból eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.


    Legutóbb novemberben ütött ki tűz a kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló kórházának intenzív osztályán, ahol tízen vesztették életüket, heten súlyosan megsérültek. A hatóságok akkor azt állapították meg, hogy egy meghibásodott gép okozhatta a tüzet, amelyet súlyosbítottak a koronavírusos betegek lélegeztetéséhez szükségesek oxigénpalackok.


    Bukarestben legutóbb 2010-ben volt nagyobb kórháztűz, akkor egy szakszerűtlenül beszerelt elektromos vezeték miatt a Giulesti szülészeti kórház egyik kórterme gyulladt ki, a tűzben hat csecsemő halt meg, további öt súlyosan megégett.


    Román egészségügyi szakemberek szerint a kórházak többsége régi épületekben működik, amelyekben a villanyvezeték-hálózat elavult, ezért nem bír el minden rákapcsolt elektromos eszközt.

MTI

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük