Durva eső lesz, sőt havas eső, hó is várható – mutatjuk hol, mennyi csapadék várható

Durva eső lesz, sőt havas eső, hó is várható – mutatjuk hol, mennyi csapadék várható

Durva eső lesz, sőt havas eső, hó is várható – mutatjuk hol, mennyi csapadék várható.

Facebook oldalunk:

FreeMix

Az átvonuló hidegfront hatására ma délután, este előbb a Dunántúl nyugati, északnyugati részein kell esőre, záporra, néhol esetleg zivatarra is számítani, majd esőre, záporra fokozatosan keletebbre is. Kedd éjfélig az ország döntő részén várható jelentős (> 5 mm) csapadék. Legkésőbb Szabolcs megyébe érkezik meg a csapadék, így ott a nagyobb mennyiség inkább kedd estétől várható – figyelmeztet az OMSZ.

Durva eső lesz, sőt havas eső, hó is várható  – mutatjuk hol, mennyi csapadék várható
Durva eső lesz, sőt havas eső, hó is várható – mutatjuk hol, mennyi csapadék várható

Kedd éjfélig a Dunántúl nagy részén, illetve a Dél-Alföldön területi átlagban többnyire 10-20 mm, a főváros tágabb térségében, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében 20-30 mm csapadék várható, de lokálisan ennél több is hullhat. Az esőt már hétfőn késő este a Soproni-hegységben, illetve a Kőszegi-hegységben, kedd reggel a Bakonyban, majd kedden délután nyugat felől a Dunántúlon síkvidéken is többfelé havas eső, havazás válthatja fel.

nterjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Kedd estétől már a keletebbre fekvő hegyvidéki tájakon is havazás válthatja fel az esőt. Síkvidéken (Dunántúlon) intenzív csapadék idején többnyire átmeneti, olvadozó, vékony hólepel kialakulása valószínű. A hegyvidéki tájakon 300-400 m felett már több cm vastag hótakaró, magasabban fekvő helyeken (kiemelten a Dunántúli-középhegység, Mecsek magasabb csúcsain 400-500 m felett) akár 10-20 cm friss hó is összejöhet. Kedd estétől az Északi-középhegység csúcsain is gyorsan gyarapodik majd a hóréteg.

Indexkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük