Nem tetszett a tavalyi karácsonyfád? Elő a modern díszekkel!

Nem tetszett a tavalyi karácsonyfád? Elő a modern díszekkel!

Nem tetszett a tavalyi karácsonyfád? Elő a modern díszekkel!

Nem tetszett a tavalyi karácsonyfád? Elő a modern díszekkel!
Nem tetszett a tavalyi karácsonyfád? Elő a modern díszekkel!

Bár a legtöbben csak a karácsonyt közvetlenül megelőző adventi időszakban kezdik meg a díszek vásárlását, a karácsonyi tendenciák már az adott évben előre sejthetők. A karácsonyi díszek gyártói és eladói minden év elején a frankfurti karácsonyi világkiállításon bemutatják a legújabb divatot mind a klasszikus karácsonyfák, mind a 3D-s fák díszítésére.

Pasztell lágyság

Ha puha pasztellszínek kedvelője, jó hírünk van az Ön számára! Idén karácsonykor a pasztell rózsaszín, a mentol vagy épp a kék árnyalatai jelennek majd meg a fákon. A legnagyobb népszerűségnek a rózsaszínű dísztárgyak örvendenek ezen árnyalatok közül, de a mentol színű modern karácsonyfadíszek is előtérbe kerülnek. Díszítheti karácsonyfáját gömbökkel, szívekkel, csillagokkal, madarakkal vagy más pasztell színű figurákkal, fehér vagy krémcsipkével, gyöngyökkel, puha tollakkal kombinálva. Ez utóbbiak elegáns és gyengéd megjelenést kölcsönöznek a fának. Az ilyen szerény, kifinomult dekoráció nagyon népszerű, különösen fehér karácsonyfák díszítésekor.

A Föld árnyalatai

Barna, sötétzöld vagy réz? Igen, ezek is a 2020-as karácsony legdivatosabb dekorációs színei. A díszek szerkezete, anyaga eltérő lehet: csillogó, velúr, üveg. A műanyag vagy fa alap rendkívül passzol e dekorációs stílushoz, így nem maradhatnak ki a felsorolásból. A díszek alakjára nincs megkötés. A fent említett földes árnyalatokban azonban kúp, makk, virág vagy madár alakú díszítést részesítettek előnyben a tervezők. Az ilyen jellegzetes földes színű fa dekorációk tökéletesen illeszkednek az arany vagy a bézs kiegészítőkhöz, így akár élő, akár műfenyőt preferál, ez a fajta dekoráció mindenki számára roppant stílusos és modern.

Időtálló fehér

Az előző években a fehér volt a legkedveltebb szín a karácsonyi díszek és dekorációk között, ám népszerűsége az idei évben sem változik. A fehér szín talán mindannyiunkban a telet, a havat és a tisztaságot idézi elő, ezért a karácsony szerves része marad. A fehér karácsonyi díszekre nagy igény van, tehát ebben a színben számtalan dekorációt találhatunk, a gömböktől, a virágoktól, a madaraktól, a csillagoktól, a szívektől, a láncokon át egészen a szalagokig, a legkülönfélébb tollazatokig, csipke- vagy gyöngyláncokig. Ízlésesen kombinálhatja a fehér dekorációit az idei divatos pasztellszínekkel, de az örök favorit ezüsttel vagy arannyal is nagyon jól mutat. Az így díszített fa diszkrét, elegáns, de ugyanekkor fényűző is lehet.

Visszatérés a múltba

Hagyományos karácsonyi dekorációból minél több van, annál jobb! A karácsonyi díszek és dekorációk gyártói idén is ezt a tendenciát követik. Hangsúlyozzák a fehér, piros, zöld és arany ízléses harmonizációját. Szinte bármilyen forma feltehető az említett színekben, hisz a dekoráció garantáltan hangulatos lesz. Ha úgy dönt, hogy a fát e stílusban díszíti, javasoljuk, hogy a csillagok és virágok helyett egy hagyományos csúcsdíszt válasszon a fa tetejére.

Fekete elegancia

Még hogy a fekete nem tartozik a karácsonyhoz? Ezt azért így nem mondanám! Az idei karácsonyi kiállítás meggyőzött bennünket arról, hogy a fekete egyenlő az örök eleganciával. Ha fekete dísztárgyakra esik a választása és ezeket megfelelően kombinálja, például arannyal vagy ezüsttel, akkor nem fog elrontani semmit. A fekete az elegancia színe, és pont ugyanolyan mutatós lehet a karácsonyfán is, mint a lakás bármelyik másik pontján.

Madarak

A madár alakú dekorációk divatos kiegészítőként szolgáltak az elmúlt karácsonyok alkalmával, és ez idei szezonban sem lesz ez másképp. Bármelyik színváltozatát is választja, tulajdonképp minden színben találhat elegáns madarakat, különböző méretben, és különböző anyagokból, csupán Önön múlik, hogy melyiket választja.

Harapnivaló díszek

A karácsonyhoz rengeteg finom étel és édesség tartozik. De mi lenne, ha a karácsonyfáját is ilyen finomságokkal díszítené? Az idei karácsonyi kiállításon a tervezők ehető, természetes alapanyagú dekorációkat helyeztek előtérbe. Legyen szó gyümölcsről, különféle süteményekről, fenyőtobozokról vagy nyalókákról, a karácsonyfán igazán érdekesnek, extravagánsnak és ízlésesnek tűnnek. Ezért, ha unja a hagyományos karácsonyi díszekhez és kellően bátor kipróbálni valami szokatlant és újszerűt, keresse ezeket a stílusos dekorációkat. Garantáljuk, hogy a fája egyedi lesz velük. És eszméletlenül finom.

Valami egyedi a szociális médiák rajongóinak

Karácsonyi díszek emoji formában? Miért is ne! Manapság, amikor a közösségi hálózatok szerves részét képezik életünknek, igazából csak idő kérdése volt, hogy valakinek eszébe jussannak ezek az igazán XXI. századi karácsonyi díszek. Dühös, boldog, fáradt vagy szerelmes? Emoji alakú dekorációkkal úgy alakíthatja a fát, hogy az mindig megfeleljen az aktuális hangulatának. Mivel ezek semmiképp sem szokásos díszek, vélhetőleg olyan jó humorú emberek részesítik majd őket előnyben, akik amúgy sem veszik túl komolyan a karácsonyi dekorálást.

Boldog és extravagáns

Életre akarja kelteni a fáját és saját ízlést adni neki? Akkor díszítse fáját ezekkel a nem hagyományos, színes díszekkel! Olyan dekorációk, mint a csizma, hal, medúza, sellők, egyéb állatfigurák vagy karneváli maszkok garantáltan vagányságot kölcsönöznek a karácsonyfának. Bár első pillantásra ezek a dekorációk túlságosan extravagánsak, vagy akár giccseseknek tűnhetnek, ha ízlésesen kombinálja őket, gyönyörű és leginkább vidám karácsonyi dekorációt hozhat létre. E stílus kapcsán fontos, hogy megfelelő színekkel játszadozzunk és ne feledjük: a kevesebb néha több!

Kézzel festett díszek

Ha igazán egyedi dekorációt szeretne a karácsonyfáján, akkor ne hagyja ki a hagyományos, kézzel festett golyókat. Üvegből készülnek és különleges karácsonyi motívumok díszítik őket. Az ilyen kézzel festett dísztárgyak érdekessége az, hogy mindegyikük más-más képet alkot, így az összes egyedi, nincs két ugyanolyan. Bár ezek a dekorációk egy kicsit drágábbak, de garantáltan fényesebben ragyognak a karácsonyfán.

Külső cikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük