Komló - Új, modern autóbuszok érkeznek hamarosan

Komló – Új, modern autóbuszok érkeznek hamarosan

Komló – Új, modern autóbuszok érkeznek hamarosan

Komló - Új, modern autóbuszok érkeznek hamarosan
Komló – Új, modern autóbuszok érkeznek hamarosan

Várhatóan heteken belül

megérkezhetnek hazánkba az első VOLVO 8900-as típusú, háromtengelyes autóbuszok a cég lengyelországi gyárából. Ahogy korábban a Komlói Tömegközlekedési Blog is írt róla, az év végéig országosan összesen 50 darab Volvo autóbusz áll forgalomba a Volánbusz Zrt. kötelékében.

A Blog augusztusban elsőként számolt be arról, hogy kezdeményezésükre, az utasok kényelmesebb kiszolgálása érdekében, nagy befogadóképességű autóbuszok állnak forgalomba a Komló-Mánfa-Pécs, Komló-Hosszúhetény-Pécs vonalon is.

„A következő hónapokban 50 darab Volvo 8900 típusú autóbusz áll forgalomba hazánkban a Volánbusz Zrt. flottamegújítási programjának keretében. Hivatalos forrásból a Komlói Tömegközlekedési Blog egy hónapja megtudta, hogy Baranya megyébe több példány is kerül, négy darab pedig a komlói üzemegység flottáját erősíti majd. Ezek a Komló-Mánfa-Pécs, illetve a Komló-Hosszúhetény-Pécs vonalon szállítják majd az utasokat. A háromtengelyes, a második ajtó vonaláig alacsonypadlós kialakítású, 95 utas egyidejű szállítására alkalmas Volvo 8900 típus igazán impozáns jármű. Beállításuk a korábbi csuklós buszos járatok kiváltását is lehetővé teszi. „ – Olvasható a blogon.

Mára kiderült,

a komlóiak nagy nyertesei a Volánbusz járműelosztási tervének, hiszen Pest megye és Győr után Komló kapja a legtöbb Volvo-t, összesen négy darabot.

A 14,8 méter hosszú, összesen 111 fő befogadására alkalmas, 53+1 ülőhellyel szerelt járműveket a nagy forgalmú elővárosi és regionális vonalakra szánja a Volánbusz Zrt., de a Komlói Tömegközlekedési Blog hivatalos információkra hivatkozva közölte, a korszerű járművekkel a komlói helyi vonalakon is találkozhatnak majd az utasok, szükség esetén ezek besegítenek a városi közlekedésbe. Írta a bama.hu.

A szóban forgó vonalak Baranya megye legforgalmasabb viszonylatai, emiatt korábban közlekedtek itt csuklós autóbuszok is, ám a domborzati viszonyokat nem feltétlenül szerették ezek a járművek. A csuklósok pótlására megoldást kellett találni, a hagyományos szóló járművek utasforgalmi szempontból sok esetben kevésnek bizonyultak.

A csuklósok kiesése után a Komlói Tömegközlekedési Blog folyamatosan szorgalmazta nagyobb befogadó képességű autóbuszok beálltását a Komló-Pécs vonalakra, a januárban megjelent közbeszerzési kiírás háromtengelyes autóbuszokra pedig egyértelmű cselekvésre ösztönözte a blog szerkesztőit.

Kérték a Volánbusz Zrt.-t, hogy ezekből a járművekből kerüljön a komlói üzemhez is. A szolgáltató eleget tett a kérésnek, a cég abban bízik, hogy az utasok gyorsan megkedvelik majd az új járműveket.

” Az új járművek várhatóan novembertől érkeznek hazánkba a Volvo wrocławi (Lengyelország) gyárából. Az ország nyugati és keleti régiójában 20-20, míg a középsőben 10 jármű áll az utasok szolgálatába a félszáz darabos szériából. A Komlói Tömegközlekedési Blog az utóbbi években többször szorgalmazta a megye legforgalmasabb helyközi viszonylatán, azaz a Komló-Pécs vonalon nagyobb befogadóképességű járművek beállítását, erre most az új buszok beszerzésével nyílik lehetőség. „ – olvasható a blogon.

Forrás: komloitomegkozlekedes.blog.hu, bama fotó: Rozs Bence

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Facebook oldalunk:

FreeMix   >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük