275 g Schar B gm liszt 1 zacskó szárított élesztő 2 tojás 150 g vaj 2 evőkanál cukor 14 evőkanál tej
5 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát. Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át. Rizslisztes lapon nyújtod, formázod. Sütőpapíros tepsire helyezed. Keleszted fél órát. Tetejét lekened felvert tojással. Meghinted mákkal és a kezeddel finoman kissé lenyomkodod, hogy majd ne essen le róla. ️Előmelegített sütőben sütöd. 180 fokon 30 percet kell sütni.
Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.