Gluténmentes kenyér készítése – Puha belső, ropogós héj.
Egyszerű recept, így készül a gluténmentes kenyér!
Hozzávalók:
4 bögre Schar Mix B
1, 5 zacskó szàrított élesztő
4 evőkanàl burgonyapehely
4 evőkanàl olaj
só ízlés szerint
2 bögre langyos víz
https://freemix.hu/2022/08/11/szabalyok-a-glutenmentes-dietaban-segitseg-a-mindennapokhoz/
Kézi mixerrel dagasztjuk 10 percig.
Letakarva kelesztjük 50 percet.
Àtgyúrjuk olajos kézzel, kenyeret formàzunk.
Sütőpapíros jénai tàlba tesszük.
Kelesztjük 30 percet.
Facebook oldal: FreeMix>>>
A jénai tetejét hideg vízzel bespricceljük, a tészta tetejét is àtkenjük hideg vízzel.
Majd pedig 220 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük, levesszük a tetejét és 30 percet 180 fokon sütjük.
Rácsra tesszük, hideg vízzel àtkenjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.
Szuper ropogós kérge lesz és csodàlatos íze.
Miklós Edit
Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!