Szezámmagos-mákos kréker – Ropogós és finom. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, GLUTÉNMENTES recept.
Hozzávalók ehhez a mákos, szezámmagos finomsághoz:
1 bögre Schar Mix B
só ízlés szerint
2 evőkanál szezámmag
darált mák – 1 ek
vaj vagy margarin 1 evőkanál
zsír – 1 ek
tejföl (helyettesíthető rizstejszínnel) -1 evőkanál
fél bögre langyos víz
1 teáskanálnyi sütőpor
https://taplalekallergiamagazin.hu/2022/11/18/szalamis-pizza-bvillamgyorsan-egyszeruen-glutenmentes/
Szezámmagos-mákos kréker elkészítése:
Igen egyszerű dolgunk van.
Mindent – kivéve a fele szezámmagot) egy tálba öntünk, kézzel összegyúrunk. Gombócot formázunk a tésztából.
10 percet pihentetjük.
Gm lisztes lapon vékonyra nyújtjuk, vízzel enyhén lekenjük a tetejét, lehet tojássárgájával is.
Megszórjuk a maradék szezámmaggal, enyhén belenyomkodjuk, hogy a tésztába ragadjon.
Kicsit bezsírozott derelyevágóval, vagy késsel tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk és sütőpapíros tepsire helyezzük a krékereket.
180 fokon, előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Miklós Edit
Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!