Mit illik viselni egy estélyen?

Mit illik viselni egy estélyen?

Mit illik viselni egy estélyen?

Az alkalmi események fényét a megjelenés milyensége fokozhatja, s ez a cél. Viszont a legtöbb esetben nem érdemes a vagányságra alapozni, mert az estélyek többnyire íratlan, de nem egyszer írott dress code-dal rendelkeznek. De nézzük, mik azok az irányelvek, amikkel esélytelen félrenyúlni!

A fekete és a fehér ide illik!

Az öltöny kiválasztása szín alapján akkor nem bonyolult feladat, ha kötött alkalomról van szó. Nincs újdonság ezen a téren, még mindig a fekete, illetve a fehér társítása mutat a legjobban. Olykor a sötétszürke, illetve sötétkék típusok is szóba jöhetnek, de ez alkalomfüggő. Tehát ahhoz, hogy ne érjen meglepetés téged, és a vendéglátóid szemei se kerekedjenek ki, előbb érdemes utánamenni annak, hogy a találkozás, vacsora, megbeszélés vagy estély milyen hangulatú és milyen megjelenést követel. Mert van ahol elvárás a szigorúan vett elegancia, mégpedig hagyományos színezettel. Ám másutt szívesen látják az extravagánsabb megoldásokat is, amik abszolút nem szokványosak, de vitathatatlanul jól mutatnak. Ha kiderült, hogy van-e dress code, onnantól kezdve már könnyebb a továbblépés. Ha van, akkor nincs más feladat, mint az alkalmazkodás, s ez egyben egyébként a siker kulcsa is. Ha nincs, akkor pedig felszínre törhet az egyéni ízlésvilág, ami olykor vagányságról is tanúbizonyságot tehet.

Minden passzoljon mindennel?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy ha öltöny nadrág akad az otthoni gardróbban, akkor mennyire lényeges, hogy minden egyes ruhanemű harmonizáljon mindennel. Az igazság az, hogyha nincsen szigorú előírás érvényben, akkor apró eltérések abszolút beleférnek. Akkor nem probléma, ha nem szettben jelensz meg, hanem külön-külön válogatod össze a ruhadarabokat. De nem titkoljuk, hogyha a dress code adott, és feketén-fehéren (ezt olykor szó szerint is veheted) meghatározza a megjelenésre vonatkozó szabályokat, akkor azoknak a betartása elsőbbséget élvez. A „paragrafusok” útvesztőjében, azonban érdemes odafigyelned arra, hogy a saját stílusodat ne nyomd el, az valamilyen formában, akár a mandzsettagombod segítségével megmutatkozhasson.

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük