Mitől függnek az ablakcsere árak Budapesten?

Mitől függnek az ablakcsere árak Budapesten?

Mitől függnek az ablakcsere árak Budapesten?

Az ablakcsere sokat segít abban, hogy otthonunk jól tudja megtartani a hőt. Jelentősen csökkenthetőek a fűtési költségek a megfelelően lecserélt új ablakokkal. Ám azt kevesen tudják, hogy mitől függenek az árak. Az alábbiakban három fontos tényezőt sorolunk fel, ami nagyban befolyásolja az árakat ablakcsere esetén.

Az ablak anyaga

Még műanyag ablakból is számtalan típus létezik. Amíg pár éve még csak egyféle műanyag modell létezett, abból is maximum kétféle szín, addig napjainkban már ezerféle szín és felületkezelés ismeretes. Kapni olyan műanyag ablakot, amely a megszólalásig hasonlít a valódi fára. Ezek ára is magasabb, mint a megszokott. Ezen kívül más anyagból is készülnek ablakok. Például fémből, amit általában olcsóbb beszerelni, mint a műanyag ablakok egy részét, viszont a szigetelésük sem mindig olyan erős, mint egy minőségi műanyag ablaké. Az ablakcsere árak mértékét ezen kívül az is nagyban befolyásolja beszerelés esetén, hogy a korábbi ablakot mennyire nehéz kiszedni.

Méretek

Az ablakcsere költségeit természetesen annak mérete is növelheti. Ebben az esetben az ablakcsere Budapest és környékén sem mondható túlárazottnak, ha például egy nagy, panorámás ablakot szeretnénk kicseréltetni. A költségek akár százezres nagyságrendet is elérhetik az ilyen hatalmas ablakok cseréje esetén. Persze ez függ ismételten csak az ablak típusától és attól, hogy a korábbi ablakot mennyire bonyolult kiszedni.

Extrák

Az ablakcsere sokszor nem csak annyiból áll, hogy kiszedik a régit, majd beteszik az új nyílászárót. Megeshet, hogy plusz kiegészítőket is szeretnénk igényelni. Például többrétegű ablakot akarunk, vagy az extra szigetelés miatt többkamrás ablakkeretet. Ezek ára mindig magasabb, mint az átlagos ablakoké. Továbbá az üveg típusa is megnyomhatja az árakat. Egy sötétített, hőálló üveg jóval drágább költségeket jelenthet, mint a szimpla ablakok esetén. Ezért mielőtt belevágnánk az ablakcserébe, mindig gondoljuk végig, mik az elképzeléseink. Csak ezután egyeztessünk a szakemberrel, majd kikérve a véleményét, kérjünk ajánlatot.

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük