Tuningold fel az iPad-et!

Tuningold fel az iPad-et!

Tuningold fel az iPad-et!

A számítógépek röghöz kötöttsége, a laptopok kényelmetlensége, és a mobilkészülékek viszonylag kis kijelzője miatt az emberiségnek szüksége volt egy köztes megoldásra. Valami olyan eszközre, aminek az elhelyezése, használata jóval kényelmesebb, mint egy laptopé, érintőképernyős, kompakt, és épp akkora a kijelzője, hogy munkavégzésre és szórakozásra egyaránt alkalmas. Ekkor robbant be a tech forradalomba a tablet. Az Apple természetesen meglovagolta ezt a hullámot, és 2010. január 27-én bemutatta az első iPad-et. Az „almás” termékeket az egyszerűség, hatékonyság, és a zárt rendszerrel járó biztonság jellemzi. Mindezt magas, értékálló minőségbe csomagolva. 2010 április 3. volt az első nap, amikor elkezdték a forgalmazását. Ezen a napon nagyságrendileg 300 000 ember döntött úgy, hogy beszerez egyet. Legalábbis ők voltak a leggyorsabbak aznap, de azóta is töretlen a sikere az iPad-nek.

Számos generációváltáson, ráncfelvarráson, operációs rendszer váltáson, és mindenféle innovatív fejlesztésen esett át, az elkötelezett rajongók nagy örömére. Akik Apple termékekkel vették körül magukat, nem is kérdés, hogy milyen tabletet választanak. Ennek legfőbb oka, hogy minden Apple termék tökéletes szimbiózisban áll egymással. Végtelenül gyors és egyszerű a kommunikáció köztük. Az iPad tehát már önmagában is nagyszerű, viszont számos extrával is felszerelhető, kiegészíthető, amelyek komfortosabbá teszik a használatát, és hatékony védelemmel ruházzák fel balesetek, sérülések ellen.

Amiket az iPadre lehet rakni

Ezek a kiegészítők első körben nyilván a védőtokok, és kiemelten fontosak, mivel egy új iPad meglehetősen komoly anyagi befektetést jelent. Ezzel együtt jár, hogy a kijelző csere, vagy egyéb javítás is jelentős költséggel bír. Egy jó tokkal megelőzhetjük, hogy egy óvatlan mozdulat miatt egy kisebb vagyont kelljen ráköltenünk. A minőségi tok könnyű, erős, tökéletesen illeszkedik az iPad-re, szabadon hagyja a kezelő paneleket (például kamera, csatlakozó bemenet, stb.), ugyanakkor 360 fokos, teljes védelmet nyújt. Nem akadályozza a használatot, sőt, kényelmesebbé teszi azt! Egészen extrém, ütésálló páncélzatba is öltöztethetjük kedvencünket. Ez megvédi ugyan az iPadet egy leejtés okozta balesettől, viszont a kijelzőre érdemes külön figyelmet fordítani. A kijelzővédő üvegfóliák speciális anyagból készülnek, felhelyezésük egyszerű. Az elsődleges szempont, hogy védje a kijelzőt, és ezt persze úgy tegye, mintha rajta sem lenne. Azaz ne befolyásolja a kijelző érintésérzékenységét, láthatóságát, miközben taszítja a port, és egyéb szennyeződéseket. Karcálló, kemény, és az ujjlenyomatok is kevésbé maradnak meg rajta.

Nemcsak tokot, és fóliát lehet az iPad-re tenni, hanem akár egy – szintén Apple – érintőceruzát is. Ha az iPad-et nemcsak szórakozásra, hanem komolyabb dolgokra, tanulásra, munkára is használjuk, az érintőceruza rengeteget emel a hatékonyságon. Ha valaki már próbált képet szerkeszteni, vagy rajzolni ujjal az iPaden, az tudja, hogy miért jó igazán az érintőceruza. Tűpontos precizitást igénylő munkálatok ellátását ugyanúgy biztosítja, mint egy virtuális kifestő színezését, vagy akár egy képregény megalkotását.

Amikre az iPad-et lehet rakni

Az otthoni munkavégzés elterjedésével a közös online meetingek is megszaporodtak. Ha ezeken iPad-ről veszünk részt, akkor érdemes beszerezni hozzá egy állványt. Ha állítható állványt használunk, nem kell tartanunk a gépet és nem izeg-mozog a kép. Az a jelenség is megszűnik, amikor csak úgy letesszük valahova, így az arcunk nem a legelőnyösebb szögből látszik a képen. Ha csak odatámasztjuk valahová, eldőlhet, lecsúszhat, megsérülhet, az állvány viszont stabilan tartja, miközben szabadok maradnak a kezeink, és a legszebb arcunkkal mosolyoghatunk a kollégáinkra. Nagy hasznát vehetjük például filmnézéskor is, vagy akár vlogoláskor, videó készítéskor. Videófelvétel során egy helyben tartja az iPadet, nem változik, nem mozdul el a fókusz. Ha a magasság és a dőlésszög állítható, az már csak hab a tortán.

Mire lehet még rakni az iPad-et? Asztalra, kanapéra, vagy rendszeresen töltőre! Node, mi történik, ha épp egy hosszú autós utazásra indulunk? Nem kell beülni egy benzinkút melletti gyorsétterembe, ha van nálunk autós töltő. Ha az utasok végig gépeznének a hosszú utazás alatt, akkor az egyszerűen megoldható egy multi-portos autóstöltővel. Ezzel akár több készüléket is lehet egyszerre tölteni, így folyamatos az utasok kényelme, és az eszközök energiaellátása.

Az iPad-ek az idő során rengeteget változtak, a fejlődés pedig továbbra is folyamatos. Éppen ezért minden kiegészítő kiválasztásakor, még a vásárlást megelőzően meg kell győződni arról, hogy az kompatibilis a készülékünkkel!

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük