Gluténmentes fahéjas csiga készítése

Bögrés fahéjas csiga – Elronthatatlan gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2023-05-21

Bögrés fahéjas csiga – Elronthatatlan gluténmentes recept.

Bögrés fahéjas csiga

Bögrés fahéjas csiga hozzávalók:

2 bögre gluténmentes lisztkeverék – Schar B

1 bögre tej

2 evőkanál tejföl

fél bögre cukor

1 tojás

fél citrom reszelt héja

1 zacskó szárított élesztő

+ fahéj, cukor

https://freemix.hu/2023/02/10/szabalyok-a-glutenmentes-dietaban/

Elkészítés:

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

Rizslisztes lapon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Olvasztott vajjal lekenjük és meghintjük fahéjas cukorral. Feltekerjük, mint egy bejglit, majd szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire helyezzük. Tetejét lekenjük cukros tejjel.

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Végül tehetünk rá cukormázat is, ha szeretnénk. Már ehetjük is a gluténmentes, fantasztikusan puha fahéjas csigát!

Miklós Edit

Facebook oldalunk: FreeMix  >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük