Bögrés fahéjas csiga – Elronthatatlan gluténmentes recept.
Bögrés fahéjas csiga hozzávalók:
2 bögre gluténmentes lisztkeverék – Schar B
1 bögre tej
2 evőkanál tejföl
fél bögre cukor
1 tojás
fél citrom reszelt héja
1 zacskó szárított élesztő
+ fahéj, cukor
Elkészítés:
Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.
Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Rizslisztes lapon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Olvasztott vajjal lekenjük és meghintjük fahéjas cukorral. Feltekerjük, mint egy bejglit, majd szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsire helyezzük. Tetejét lekenjük cukros tejjel.
Kelesztjük langyos helyen 45 percig.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Végül tehetünk rá cukormázat is, ha szeretnénk. Már ehetjük is a gluténmentes, fantasztikusan puha fahéjas csigát!
Miklós Edit