Vörös kód lép életbe ma este 8 órától Magyarországon

Vörös kód lép életbe ma este 8 órától Magyarországon

Vörös kód lép életbe ma este 8 órától Magyarországon, amit a rendkívüli hideg időjárás tett szükségessé. Ez azt jelenti, hogy az összes szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Vörös kód lép életbe ma este 8 órától Magyarországon

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfői bejelentése szerint az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben Magyarországon.

    Fülöp Attila közölte:

A vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény – fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül – köteles befogadni a bajba jutott embereket.


  
   Rendkívüli hideg várható éjszaka és a következő napokban is, a meteorológusok előrejelzései szerint néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérséklet is lehet a következő napokban. Ilyen hidegben pedig életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.


  Magyarországon a hajléktalanellátóknál jelenleg még van férőhely, a budapesti ellátók kihasználtsága 76, az országos hálózaté pedig 80 százalékos a mostani jelentések szerint.


Aki bajba jutott hajléktalan embert lát, ne menjen el mellett, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. Lista ITT!

MTI/Vöröskereszt

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük