Pihe-puha gluténmentes kalács, fenségesen finom cukormázzal a tetején. Szuper édesség! Ráadásul villámgyorsan el is készül! Szó szerint elronthatatlan recept.
Szuper recept!
Hozzávalók:
- 275 gramm Schar Mix B
- 165 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 100 ml olaj
- 1 evőkanál zsír
- 200 ml tej
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítése:
- Az alapanyagokat elektromos keverővel 5-6 percig kavarjuk, közepes fordulatszámon.
- Sima tésztát kell kapnunk.
- Tegyük formába a tésztát.
- Süssük 170 fokon – előmelegített sütőben – 50 percig.
- Tetejét díszíthetjük cukormázzal, tálalhatjuk pudinggal is.
A kalácsot nagyon változatosan el tudod készíteni. A tésztához tehetsz 2 evőkanál fahéjat vagy kakaóport, ekkor ízesített kalács születik. De ha több vaníliás cukor megy bele, akkor vaníliás lesz a végeredmény.
A tetejére cukormáz helyett mehet csokimáz is, vagy tortadarával is meghintheted sütés előtt. Sőt, ha kész, akkor félbevágod és a közepét megkened pudinggal. Bízd a fantáziádra magad, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.
Miklós Edit