A szilvás morzsasüti sikerének titka a ropogós, illatos tésztarétegben és az alatta megbújó finom, édes szilvák sokaságában rejlik. Ezt a tésztát nem kell sem nyújtani, sem dagasztani. Hihetetlenül gyors és egyszerű az elkészítése, remek édesség bármelyik évszakban.
Mi nagyon imádjuk. morzsasüti. Már a neve is annyira cuki. Ráadásul jól variálható. Készíthető ez az édesség málnásan, epresen, áfonyásan, túrósan, tehát bármilyen töltelékkel. Neked melyik a kedvenced?
A morzsasüti hozzávalói:
A tésztához:
45 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
A töltelékhez:
15-20 szem szilva
6 evőkanál fahéjas cukor
Az édesség elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy mély tálba öntjük, majd villával alaposan összekeverjük. Morzsold össze. Az a jó, ha darabos marad.
Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, majd a tészta 2/3-át beleszórjuk és villával szépen elsimítjuk, elterítjük.
A megmosott szilvákat félbevágjuk, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Pár percet így pihentetjük. Vágott felükkel felfelé rátesszük a tészta tetejére.
A maradék tésztamorzsát a torta tetejére hintjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben és kb. 25-30 perc alatt ropogósra megsütjük. Rácsra téve hűtjük ki.
Jó évágyat!
Miklós Edit
Facebook oldalunk: FreeMix >>>