Ennél egyszerűbb édesség nincs, pillanatok alatt elkészül - Morzsasüti

Ennél egyszerűbb édesség nincs, pillanatok alatt elkészül – Morzsasüti

A szilvás morzsasüti sikerének titka a ropogós, illatos tésztarétegben és az alatta megbújó finom, édes szilvák sokaságában rejlik. Ezt a tésztát nem kell sem nyújtani, sem dagasztani. Hihetetlenül gyors és egyszerű az elkészítése, remek édesség bármelyik évszakban.

Mi nagyon imádjuk. morzsasüti. Már a neve is annyira cuki. Ráadásul jól variálható. Készíthető ez az édesség málnásan, epresen, áfonyásan, túrósan, tehát bármilyen töltelékkel. Neked melyik a kedvenced?

Ennél egyszerűbb édesség nincs, pillanatok alatt elkészül  - Morzsasüti

A morzsasüti hozzávalói:

A tésztához:

45 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor


A töltelékhez:


15-20 szem szilva
6 evőkanál fahéjas cukor


Az édesség elkészítése:


A tészta hozzávalóit egy mély tálba öntjük, majd villával alaposan összekeverjük. Morzsold össze. Az a jó, ha darabos marad.


Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, majd a tészta 2/3-át beleszórjuk és villával szépen elsimítjuk, elterítjük.

A megmosott szilvákat félbevágjuk, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Pár percet így pihentetjük. Vágott felükkel felfelé rátesszük a tészta tetejére.


A maradék tésztamorzsát a torta tetejére hintjük.


180 °C-ra előmelegített sütőben és kb. 25-30 perc alatt ropogósra megsütjük. Rácsra téve hűtjük ki.

Jó évágyat!

Miklós Edit

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

Ennél egyszerűbb édesség nincs, pillanatok alatt elkészül  - Morzsasüti
fotó: Miklós Edit, freemix.hu

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük