Sokmagvas, ropogós héjú gluténmentes péksütemény

Sokmagvas, ropogós héjú gluténmentes péksütemény

Utolsó frissítés: 2019-03-12

Hozzávalók:

2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>

1 bögre langyos víz

3 evőkanál burgonyapehely

2 evőkanál zsír

Sokmagvas, ropogós héjú gluténmentes péksütemény

Még több gluténmentes recept ITT>>>!

Elkészítés:

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

Bezsírozzuk tenyerünkkel átgyúrjuk néhányszor, formázzuk, majd áthelyezzük egy sütőpapíros formába.

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

Tetejét lekenjük tojássárgájával és meghintjük magokkal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 55 percig sütjük.

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük