Mennyei, puha kuglóf, pofonegyszerű recept

Pihe-puha kuglóf gluténmentesen – Recept

Utolsó frissítés: 2023-01-18

Pihe-puha kuglóf gluténmentesen – Recept

Mennyei, puha kuglóf, pofonegyszerű recept

A kuglóf elkészítéséhez szükséges alapanyagok:


✔️275 g Schar Mix B ✔️165 g cukor✔️3 tojás✔️100 ml olaj✔️200 ml tej✔️1 sütőpor


➖Öntsük a lisztkeveréket, a cukrot és a sütőport egy tálba, és keverjük össze. Add hozzá az olajat, a langyos tejet és a tojást.

➖Kézi mixerrel keverjük 3-4 percig a kuglóf tésztát.

➖Egy olajozott és rizsliszttel meghintett formába, vagy szilikon formába öntjük a tésztát.

➖Előmelegített sütőben 160-170 ° C-on körülbelül 45-50 percig sütjük.

➖ 5 percet hagyjuk a formában, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Tipp↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️

Szeretnél inkább márványkuglófot készíteni? Keverj 1 evőkanál kakaóport a tészta 1/3-ához. Öntsd a formába először a világos tésztát, majd óvatosan a sötét, kakaós tésztát.

Miklós Edit

https://taplalekallergiamagazin.hu/2023/01/14/glutenmentes-fank-recept/

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük